dr Łukasz Olipra
Uniwersytet Ekonomiczny
DIJO SWEET HORECA SERVICE SP. Z O.O. SP. K.
Przedmiotem projektu są operacje i procesy logistyczne w przedsiębiorstwie Dijo Sweet Horeca Service sp. z o.o. sp. komandytowa oraz pozostałych powiązanych przedsiebiorstwach z grupy Dijo, ze szczególnym naciskiem na gospodarkę magazynową w przedsiębiorstwie, w kontekście podwojenia przestrzeni magazynowej wynikającej z zakończenia budowy nowego obiektu magazynowego.
O projekcie
Celem projektu jest opracowanie nowego systemu organizacji operacji i procesów logistycznych w przedsiębiorstwie w zakresie gospodarki magazynowej, który pozwoli na optymalne wykorzystanie wszystkich istniejących w firmie magazynów.
Efektem końcowym będzie raport zawierający wnioski z realizacji projektu i zalecenia dotyczące możliwości optymalizacji operacji logistycznych i wykorzystania przestrzeni magazynowej w przedsiębiorstwie. Wiedza zdobyta przez pracownika naukowego w przedsiębiorstwie pomoże uatrakcyjnić prowadzone zajęcia dydaktyczne o praktyczne przykłady.
Co skłoniło naukowca i firmę do podjęcia współpracy?
Do współpracy skłoniła przedsiębiorstwo chęć wykorzystania wiedzy teoretycznej w praktyce zarządzania oraz poszukiwanie optymalnych rozwiązań w nowej sytuacji (ukończenie inwestycji i oddanie do użytku nowego magazynu). Pracownik naukowy we współpracy z przedsiębiorstwem dostrzega szansę na zwiększenie i zdobycie wiedzy praktycznej w zakresie realizacji gospodarki magazynowej.